Úterý v městečku

Také dnes jsme se v Dětském vánočním městečku mohli těšit výborné atmosféře, skvělým vystoupením a projevům sounáležitosti a solidarity.

Dopoledne vystoupily děti z MŠ Na Kopečku. Přednášely básničky, zpívaly písničky a hlavně byla vidět jejich radost, že to obecenstvu mohou ukázat. Večer jsme se společně mohli zaposlouchat do písniček hudců, Radka Preise a nakonec společně zpívat koledy s Láďou a Jirkou, kteří svým vystoupením dnešní program velmi příjemně zakončili.

V průběhu dne opět zářili energií, ochotou a především velkým uměním zaměstnanci v.d. Irisa – mistr foukač Mira Šafařík a mistryně malířka Monika Pokorná. Po celou dobu byli doslova v obležení svých obdivovatelů. Za svoji práci a umění sklízeli nejen obdiv, ale i finanční příspěvky. Po skončení dvoudenního maratonu, který s námi v městečku absolvovali, nám předali dar pro Nelinku ve výši 1.428,- Kč, což jsme vůbec nečekali. Velké díky a klobouk dolů!

Nápadů, jak podpořit Nelinku bylo dnes více. Proběhly dokonce dvě dražby. Jedna plánovaně, a to dražba originální vánoční ozdoby ve tvaru krtečka, kterou věnovalo v.d. Irisa, s výsledkem parádních 1.500,- Kč. Dále proběhla dražba pětilitrové láhve utopenců, kterou do dražby věnovaly studentky SZeŠ RpR. Výsledkem bylo 700,- Kč pro Nelinku. Za tyto úžasné nápady moc děkujeme!
Obě dražby skvěle vedl náš již stálý parťák a moderátor Vlastimil Juřička, pro kterého je tato role doslova jako šita na míru.

Dobrých lidí, kteří finančně přispěli na Nelinku bylo mnoho. Jakmile dáme vše dohromady, údaje zveřejníme.

Velké díky rozhodně patří všem dobrovolníkům, kteří věnovali svůj osobní a v předvánočním čase také velmi drahocený čas práci v městečku. Bez nich bychom tuto akci nemohli realizovat. Děkujeme, velmi si vaší pomoci vážíme.

A děti? Ty byly dopoledne po včerejším celodenním prodeji malinko unavené, ale odpoledne už znovu ve svých krásně nazdobených stáncích zářily a hlavně měly radost, že se jim většina výrobků, které doma pracně několik týdnů vyráběly, podařila prodat, což znamená, že se jejich výrobky lidem líbily. To je povzbudilo, a tak se některé z nich dokonce už těší na příští rok 🙂

Zpět na výběr článku